mandag den 11. februar 2013

Stævnstige, fendertov og windbreakers


Stævnstigen er fremstillet i 18 mm krydsfiner, malet og poleret til en fin ensartet overflade. Den hænger i søgelænderet og støttes af ankeret. En enkel og billig løsning. Kan stuves i kistebænken.

Om det er smart med fendertov kan diskuteres, men det har sparet os for nogle skrammer. For at få det til at hænge i en bue, uden røvballer, er der monteren øjebolte et stykke nede på hæggen i hver side og tovet er spændt ret hårdt op. Tovværket er købt hos en vodbinder for 250 kroner. Endestykkerne er rest fra et gammelt skøde, der er flettet og taklet ind i fendertovet.

De to windbreakers er hjemmesyede. De kan tages af og sættes på efter behov. De fastgøres med påsyede velcrobånd, hjørnerne er gjort stive med indsyede vinylstykker. Der er monteret U-bøjler på septerfoden forrest og på det bageste ben på pulpittet for fastgørelse i bunden. Det fungerer fantastisk. Normalt bruger vi dem kun i havn eller for svaj for at få læ og lidt privatliv, men af og til er de blevet siddende, når vi sejler. Under selv de værste vindforhold er de blevet hængende, uden tegn på at rive sig løs. Der er benyttet en god kvalitet kalechedug, det er dyrt, men det betaler sig i længden. Det er stift og sidder derfor jævnt uden rynker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar